Paarden

”what a horse does under compulsion he does blindly, and his performance is no more beautiful than that would be of a ballet dancer taught by whip and goad.” ― Xenophon, The Art of Horsemanshipc

Paarden

Alles over de paarden die ik train

Een paard dat goed in zijn vel zit: ziet er mooi uit, glanst, is energiek en straalt zelfverzekerdheid uit. Dat is hoe ik al mijn paarden wil hebben. Niets is belangrijker om er voor te zorgen dat je paard krijgt wat het nodig heeft.

Regelmatig kom ik paarden tegen die hun ‘glans’ hebben verloren. Zoals Xenophon het hierboven al benoemde: Alles onder dwang is niet mooi. Maar niet alleen dwang speelt hierin een rol ook de behoeftes van het paard moeten gehoord worden.

Iedereen is er wel eens geweest: Je paard doet niet wat jij wil. Wij mensen hebben de neiging om alles te controleren en te beheersen. Bij het trainen van paarden vragen wij iets van het paard. Om het paard het juiste antwoord te laten geven moet het paard zeer creatief zijn en zoeken naar het juiste antwoord op de vraag die wij hem stellen. Het hebben van een eigen wil en een eigen gedachte van het paard is hierbij essentieel, want het paard moet creatief zijn om het juiste antwoord te vinden. Ook wij als ruiters moeten onze creativiteit prikkelen om de juiste vraagstelling aan het paard te geven. Wanneer wij de juiste vraagstelling stellen en het paard het juiste antwoord geeft, krijgen wij wat we vragen. Hieruit ontstaat harmonie en een paard(en ruiter) die goed in zijn vel zit.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

yanieke

Yanieke is een fjord en een goedgekeurde stermerrie van Jars x Barstad. Yanieke is geboren in 2002 en sinds 2004 bij mij. Yanieke is mijn allereerste paard, mijn grootste leermeester en mijn beste maatje.

Nadat er bij Yanieke SI-problemen geconstateerd waren, heb ik met haar een lang revalidatietraject gevolgd. Ondertussen is zij mooi hersteld en zijn we weer op onze weg terug. Yanieke gaat nooit meer weg en mag bij mij oud worden.

Niveau: Z1

Geslacht: Merrie

 

Four roses

Four Roses is een Hannoveraanse dressuurgefokte merrie van Franziskus x Lemon xx. Four Roses is geboren in 2013.

Four Roses heb ik gekocht als projectpaard. Ik hoop dat zij in de toekomst mijn wedstrijd paard mag worden, echter hebben wij nog wel een lange weg te gaan. Ze moet nog veel leren en vooral mentaal wat rustiger worden. Door de tijd heen hoop ik dat ze net zo vertrouwd en relaxt mag worden als alle andere paarden.

Four Roses is de moeder van Fontaine des Roses

Niveau: L1

Geslacht: Merrie

 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

Dark dylano

Dark Dylano is een Arabofries van 9%, geboren in 2009. Dark Dylano is een zoon van YK Tieme welke Esther tot aan het Z2 heeft opgeleid. Dark Dylano train ik voor iemand anders sinds 2013.

Dark Dylano breng ik uit in de dressuur. Omdat Dark Dylano net als Yanieke vrij breed gebouwd is geeft dat soms wat uitdagingen. Met de eigenaar wordt hij gemend. Het is mijn taak om hem dressuurmatig verder op te leiden.

Niveau: L2

Geslacht: Ruin

 

Fontaine des roses

Fontaine des Roses is een Hannoveraanse dressuurgefokte merrie van Fontaine TN x Franziskus. Fontaine des Roses is geboren in 2020 en een dochter van Four Roses. Het is het eerst gefokte veulen van Esther.

Fontaine des Roses mag eerst in alle rust opgroeien waarna ze hopelijk haar dressuurcarriére kan starten wanneer zij daar klaar voor is.

Niveau: Onbeleerd

Geslacht: Merrie

 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

Chila

Mijn vriendinnetje die bijna altijd en overal bij mij is. Daar waar ik ben, daar is Chila. Chila reist in de auto mee in haar eigen veilige autostoel. Iedereen spot Chila altijd als eerste en niet veel later zul je mij ook aan zien komen. 

Chila heb ik in Griekenland gevonden. Ze was een straathond en bedelde in het restaurant om eten en water. Ze was 2 maanden oud toen ze bij kwam. Inmiddels is Chila al een dagje ouder (geboren 2007) en hoop ik dat ze nog lang bij mij mag zijn.

Geslacht: Teefje