nieuws

bekijk hier het laatste nieuws

Start opleiding paardensport massage bij Aeres te Barneveld

Per september 2023 start Esther de opleiding van het Aeres te Barneveld paardensportmassage deel 1. Dit eerste deel is 1 van de 3 delen om uiteindelijk officieel paardensport masseur te worden. 

Esther heeft de anatomie & biomechanica van het paard altijd interessant gevonden. De opleiding lijkt dan ook een hele mooie aansluiting op de huidige kennis en ervaring. Het zou mooi zijn om uiteindelijk de kennis over de spieren van het paard niet alleen aanvullend in te kunnen zetten als sportmasseur, maar ook deze kennis toe te passen in het lesgeven en begeleiden van mensen. Hoe beter we weten hoe een paard het beste functioneert of hoe we het beste een paard kunnen trainen des te meer resultaat kunnen we bereiken zonder dat dit zich tegenwerkt door bijvoorbeeld het ontstaan van blessures. 

De opleiding stond al een tijd op mijn wensenlijst en nu heb ik mij hiervoor ingeschreven. Ik kan niet wachten om er mee te gaan beginnen.

 

Welkom Roxy!

Roxy is in Oktober welkom geheten bij de familie. Roxy is een Welsh Corgi. Toen Roxy kwam was ze 9 weken oud. Inmiddels is Roxy er al weer even en helemaal gewend op haar nieuwe plek. Roxy moet nog veel leren, maar gaat al elke dag met veel plezier mee naar stal. 

Grote kans dat je Roxy spot wanneer je Esther ziet 😉

Four Roses zesde van de kring west veluwe

De selecties voor de Kring West-Veluwe vonden dit jaar plaats bij: De Lunaruiters in Lunteren, het Hippisch Verband Putten en het Veluws Ros in Ermelo. 

Esther heeft Four Roses in het L2 op alle drie de wedstrijden gestart. De eerste wedstrijd resulteerde in 185 punten, de tweede wedstrijd 187,5 en de derde wedstrijd wederom 187,5 punten. Dit resulteerde uiteindelijk in een zesde plek van de Kring West-Veluwe. 

Helaas betekende dit geen plaatsing voor de regio kampioenschappen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Esther, Four Roses, in het M1 in het outdoor seizoen starten met de selecties. Voor nu eerst rustig verder trainen.

 

KNHS ORun Instructeur

In 2016 is Esther geslaagd als basis instructeur & trainer bij het NCSAH. Met deze opleiding mag er lesgegeven worden en kan je jezelf verzekeren als instructeur. In die tijd was het NCSAH nog niet erkend door de KNHS en was het daarmee helaas geen officiële ORUN opleiding. 

Aangezien Esther zichzelf verder wil ontwikkelen en uiteindelijk graag instructeur wedstrijdsport wil behalen, is een ORUN opleiding noodzakelijk. Hiervoor moet er begonnen worden met de opleiding aspirant-instructeur waarna er door kan worden gegaan naar basis instructeur en vervolgens instructeur wedstrijdsport. 

Met deze reden gaat Esther per 15 februari starten met de opleiding aspirant instructeur om zo door te werken naar instructeur wedstrijdsport. 

knhs
Er zijn nieuwe les plekken vrij!
Een tijd lang zat ik stampvol met lessen en had ik geen plek voor nieuwe les klanten. Maar ik kan jullie verheugen dat ik op dit moment weer nieuwe les plekken vrij heb!
 
Soms is het goed om een tijdje rustiger aan te doen. En dat is wat ik afgelopen zomer heb gedaan. Ik had tijd nodig om mijn bedrijf anders in te richten, na te denken over wat ik wilde en hoe ik het in de toekomst wil gaan vorm geven, vooral naast mijn huidige werk op dit moment, was dat best een uitdaging. Ik was namelijk zo druk met alles dat ik mijzelf bijna een beetje overliep. Met deze reden was het van de zomer wat stiller rondom mij en kon ik geen nieuwe mensen meer aannemen.
 
Deze rust heeft mij weer nieuwe energie, input en een nieuwe ideeën gegeven die ik wil gaan volgen. Mede hierdoor heb ik weer les plekken vrij voor degenen die graag willen gaan lessen met hun paard.
 
Ik geef elke donderdag les en kom bij jou op locatie. Check ook mijn pagina dressuur instructie even om te kijken of ik ook bij jou in de omgeving kom. Mocht je twijfelen of ik bij jou in de buurt kom, stuur mij gerust jouw vraag en dan kunnen wij samen kijken welke mogelijkheden er zijn!
 
Groeten en tot snel!
Esther
appointment calendar, agenda, pen-2295338.jpg
Four Roses toch naar de regiokampioenschappen
Na de selecties in het L1 was Esther zesde van de kring West Veluwe geworden en uiteindelijk 1e reserve om naar de regiokampioenschappen te mogen. Vrij snel werd duidelijk dat er een afzegging was en Esther toch naar de regiokampioenschappen mocht met Four Roses.
 
Niet verwacht dat zij toch geselecteerd werden gezien dat Esther de selecties voornamelijk gestart had met als instelling meer ervaring opdoen voor Four Roses. De Gelderse kampioenschappen waren dan ook een extra kans om nieuwe ervaringen op te doen.
 
Op de Gelderse kampioenschappen op 29 juli 2022, te Brummen, was het erg druk en dat werd gelijk duidelijk bij Four Roses. Alleen al de drukte van alle mensen, paarden en auto’s waren eigenlijk al wat te veel voor haar. Op het losrijd-terrein werd de spanning wel wat minder en leek een goede proef nog niet helemaal uitgesloten.
 
Het eerste deel van de proef ging dan eigenlijk ook heel aardig tot er een golfkarretje over het terrein langs de ring kwam rijden. Deze zag Four Roses razendsnel en kon dit toch niet helemaal plaatsen. Ze verloor deze niet meer uit het vizier en het laatste deel van de proef werd daardoor heel lastig om deze nog goed uit te rijden. Esther heeft er nog zo goed als dat lukte een draai aangegeven, maar op dat moment werd de spanning te hoog waardoor het niet meer lukte om de lijnen goed en netjes te rijden.
Om de wedstrijd toch een goede afloop te geven heeft Esther op het losrijd-terrein nog rustig uit gestapt om zo toch met een rustige afloop weer huiswaarts te keren. De wedstrijd was een grote ervaring voor Four Roses en dat was natuurlijk ook de eerste insteek.
 
Resultaat: 167.8 en een 31e plaats

 

 
 
 
R.I.p. Chila

Daar waar ik was, daar was Chila, daar waar Chila was, daar was ik.

Meestal kwam Chila altijd eerst om de hoek om iedereen te begroeten, waarna ik er ook aan kwam.
 
Afgelopen vrijdag afscheid moeten nemen van mijn vriendinnetje die nagenoeg altijd de hele dag bij mij was. Mijn maatje voor het leven waarmee ik veel heb gedeeld en meegemaakt. Vanuit een moeilijke tijd in Griekenland samen terug naar Nederland, in mijn studenten tijd samen op kamers en uiteindelijk naar ons huis in Barneveld.
 
Met veel pijn in mijn hart moet ik nu alleen zonder jou verder, maar het is goed zo. Altijd mijn best gedaan om jou het beste leven te geven wat er was, ook al was dat in sommige tijden niet altijd even makkelijk.
 
Altijd super sterk en super gezond geweest, eigenlijk nooit ziek, maar in het laatste jaar werd je snel oud en besefte ik mij dat het afscheid steeds dichterbij kwam. Afgelopen week werd je ziek en werd het leven lijden. Wij hadden al eerder besloten dat we niet wilden dat jij moest lijden. Daarop hebben wij besloten afscheid van jou te moeten nemen.
 
Lieve Chila, voor altijd geschreven in mijn hart zal ik jou nooit vergeten.
 
Rust zacht.
 
15-04-2007 / 23-9-2022
Dark Dylano in het M1 te lunteren
Na de selecties en de regiokampioenschappen was Dark Dylano klaar voor het M1. De eerste wedstrijd in het M1 werd verreden op 26 februari 2022.
 
De wedstrijd vond plaats bij de Lunaruiters te Lunteren. De eerste wedstrijd in het M1 verliep soepel. Hierdoor waren de resultaten 193 & 187 en dat zorgde voor 2 winstpunten in het M1 en eerste plaats.
 
Bekijk hier proef 1 van de verreden wedstrijd:
 
Bekijk hier proef 2 van de verreden wedstrijd:
 
 
 
Four Roses zesde van de kring west veluwe

Zoals eerder te lezen is heeft Esther vanaf oktober vorige jaar (2021) Four Roses zo nu en dan mee op wedstrijd genomen om wat meer ervaring op te doen. Heel bewust gekozen om ook de selectie wedstrijden in het L1 te starten zodat ze ook met wat meer drukte meer ervaring op doet.

Ze hebben alle drie de selecties verredent en ondanks zo nu en dan nog wat spanning tijdens de proeven, enge witte hekjes en andere omstandigheden die horen bij het wedstrijd rijden is Esther samen met Four Roses 6e van de kring West Veluwe geworden.

Al met al heel tevreden met het resultaat!

Yanieke EW met pre-pensioen

Yanieke was het allereerste van Esther. Esther is grotendeels samen met Yanieke opgegroeid en heeft super veel geleerd van dit kleine maar dappere paardje. Altijd gedroomd om het Z te bereiken en daar ook altijd hard voor gewerkt. Beide hebben altijd hun uiterste best gedaan om hier te komen. Esther is dan ook heel trots op Yanieke dat zij tot en met het Z1 met winst hebben kunnen komen.

Esther heeft altijd gezegd dat als Yanieke, twintig zou worden, ze met pre-pensioen mocht gaan. Het pre-pensioen houdt in dat Yanieke nog wel getraind wordt, maar niet meer voor de wedstrijden en alles op een wat rustiger tempo. Wat vaker naar buiten, een keertje mennen of toch nog een keer dressuren als lichamelijke gymnastiek.

In de zomer heeft Esther Yanieke nog gestart, maar daarna besloten dat dat wel eens de laatste keer kon zijn. Niet omdat het niet goed ging, maar wel omdat het veel vergt om een fjord in een dusdanige conditie, kracht en training te houden om op dat niveau goed mee te kunnen doen. Yanieke wordt in 2022 exact 20 jaar en Esther vond het een mooie tijd om het wedstrijd rijden met Yanieke los te gaan laten.

Trots op wat ze bereikt hebben en tevreden terug kunnen kijken op alle mooie momenten die ze beleefd hebben, maar ook vol plezier kunnen kijken naar een tijd met vooral veel relaxte ritjes, want dat heeft Yanieke ook zeker verdiend!

 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Regiokampioenschappen Beuningen

Op 21 & 22 januari 2022 werden de indoor regiokampioenschappen gehouden bij PSV Le Grande te Beuningen.

Esther mocht met Dark Dylano in het L2 starten op de regiokampioenschappen. De kampioenschappen zijn altijd gezellig druk en Dylano voelde zich toch wat overweldigd door de vele paarden. Toch hebben ze een fijne proef kunnen rijden wat resulteerde in 184,5 & 187.5. Esther was hier zeer tevreden over.

Uiteindelijk hebben ze de 21e plaats bereikt.

 

Four roses voor het eerst op wedstrijd

Four Roses was nog nooit op wedstrijd geweest en voor alles moet er een eerste keer komen. Het blijft een uitdaging om dit paard ontspannen te houden. Four Roses is snel afgeleid en maakt zich snel druk waardoor dit ten koste gaat van de ontspanning en de rijdbaarheid.

Maar om dit beter te krijgen is het toch belangrijk om elke keer weer opnieuw goede ervaringen op te doen. Hierdoor heeft Esther besloten Four Roses zo nu en dan te gaan starten en te beginnen in het L1.

De eerste wedstrijd vond op 2 oktober plaats in Barneveld bij manege de Burght. Four Roses heeft een nette en rustige proef doorlopen dit werd beloond met 184,5 & 185,5. Dat houdt in dat de eerste twee winstpunten staan genoteerd.

Esther was erg blij met het resultaat en het feit dat Four Roses goed te rijden was.

Bekijk de wedstrijd video hier:

https://www.youtube.com/watch?v=7SqspF9YR7M

Dark Dylano tweede van Kring west veluwe

Esther heeft met Dark Dylano alle 3 de selecties gereden. De selecties worden verreden op diverse locaties verdeeld over 3 verschillende dagen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweede plaats van de kring West Veluwe. Hiermee hebben zij zich geselecteerd voor de Regiokampioenschappen te Beuningen.

Dylano had een hele fijne proef doorlopen en wordt elke keer wat meer ontspannen. Esther is super blij met het resultaat en hoopt dat de Regiokampioenschappen in januari doorgaan.

Dylano selectie
Binnenkort verkrijgbaar DressagoPro Inspiratieboek

Binnenkort is het inspiratieboek van DressagePro ook beschikbaar via de website. Het inspiratieboek is een handig hulpmiddel om alles van jouw training met jouw paard bij te houden. 

Het boek bevat diverse pagina’s waarin jij de resultaten van jouw training kan bijhouden. Daarnaast zijn er ook pagina’s waarin jij de overige verzorging van je paard en jezelf kan noteren. Wanneer is de hoefsmid geweest, wat heeft deze gedaan en wanneer is de volgende afspraak? Maar ook het bijhouden van wat jullie in een les hebben geleerd en waar jullie aan willen werken kan je hierin bijhouden. 

Dit alles per week en per kwartaal verwerkt voor een heel jaar rond. Ben jij nieuwsgierig lees hier meer over het inspiratieboek:

https://dressagepro.nl/inspiratieboek/

Yanieke EW officeel Z1

Nadat in Oktober alle wedstrijden werden geannuleerd in verband met de coronamaatregelen konden er geen wedstrijden meer gereden worden. Op 20 mei 2021 te Beuningen werd er weer een wedstrijd georganiseerd. 

Esther heeft de winter rustig doorgetraind om zo weer klaar te zijn voor het Z1 en de eerst mogelijke wedstrijden. De wedstrijd in Beuningen was dan ook de eerste officiële Z1 wedstrijd na de wedstrijdstop. 

Het was een warme dag wat voor Yanieke als fjord zijnde minder optimaal is. Gelukkig stond er een fris windje en was Yanieke super fit. Beide proeven gingen voorspoedig en dit resulteerde in elke proef een winstpunt. Dit houdt in dat Yanieke nu officieel Z1 geklasseerd is!

Esther was super blij en trots op Yanieke dat ze het toch nog zo ver hebben weten te maken.

Yanieke 123
Yanieke EW behaald sportcertificaat

Sinds geruime tijd bestaat er ook bij het fjordenstamboek de mogelijkheid om een sportcertificaat aan te vragen. Hiervoor moet de fjord aan bepaalde sportstanden voldoen. Voor de discipline dressuur is het noodzakelijk om minimaal M2+2 te zijn.  Omdat Esther nu Yanieke EW Z1 startgerechtigd heeft kon dit certificaat aangevraagd worden.

Op 13 Januari ontving Esther dan ook het aangevraagde sportcertificaat voor Yanieke EW. Naast een predicaat van modelmerrie en stermerrie kan het sportcertificaat ook aan de collectie worden toegevoegd.

 

Four Roses EW opgenomen in het hoofdstamboek

In December 2020 is Four Roses EW opgenomen in het hoofdstamboek van het Hannoveraner. Om een paspoort met papier van Fontaine des Roses aan te vragen was het zaak dat Four Roses EW bij het stamboek geregistreerd werd. Hiervoor was een inspectie van de merrie nodig. 

Door de huidige coronamaatregelen was het niet mogelijk om inspecteurs thuis te laten komen of af te reizen naar Duitsland voor een uitgebreide inspectie. Door middel van goede foto’s en video’s is de eerste basis inspectie gebeurd en is Four Roses EW in het stamboek opgenomen. Voor een verdere beoordeling is het noodzakelijk om naar het stamboek af te reizen of de inspecteurs op locatie te laten komen. Echter is dit pas weer mogelijk als de corona maatregelen weer versoepeld worden.

Door de opname van in het stamboek heeft ook Fontaine des Roses haar papieren en stamboom gekregen.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Yanieke EW Z1 startgerechtigd

Op 12 oktober behaalde Yanieke EW bij het Hippisch Centrum in Arnhem haar laatste punten voor het Z1. Esther moest nog 3 punten halen om Z1 startgerechtigd te zijn. 

De verwachting was dat dit niet in 1 wedstrijd zou gaan lukken. Echter bleek aan het einde van de dag dat er 3 winstpunten bijgeschreven konden worden. Tevens konden zij een eerste en een tweede plek noteren. Esther was hier heel blij mee en heel trots op Yanieke dat door alle jaren heen ze toch nog het Z1 hebben behaald!

Esther gaat rustig verder trainen en kijken of zij ook in het Z1 van start kunnen gaan. 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Corona maatregelen

In verband met de huidige coronamaatregelen zijn er voorlopig geen KNHS wedstrijden. Helaas is dit erg jammer, maar is het niet anders. Wij hopen dat deze snel weer over zijn en de wedstrijden weer van start kunnen gaan. Tot die tijd traint Esther rustig met alle paarden door om daarna weer een knallende start te maken. 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Fontaine Des Roses EW

Op 3 juni is onze eerst gefokte veulen Fontaine des Roses EW rond 17:00 geboren. Fontaine des Roses EW is het veulen van Four Roses EW. De vader is Fontaine TN. De geboorte is soepel verlopen, moeder en dochter maken het goed!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
DressagePro cup

Door het corona virus konden er geen wedstrijden gereden worden. Esther heeft daarom besloten het zomerseizoen door te trainen en hopelijk in de winter weer officieel te kunnen starten. 

Om toch enigzins het wedstrijdgevoel te behouden en een kritische blik te krijgen over het rijden van proeven, heeft Esther zich ingeschreven voor de DressagePro Cup. Bij de DressagePro Cup ligt de focus voornamelijk om goed en correct door de baan te gaan. Op basis van het ingestuurde filmpje wordt er feedback gegeven wat er beter kan en hoe je dit kan verbeteren.

Uit alle deelnemers worden er half juni 5 winnaars benoemd die van alle deelnemers het meest correct de proef hebben gereden. Esther heeft inmiddels haar proef ingestuurd en is natuurlijk naast de feedback heel nieuwsgierig naar de algemene klassering. Dit laat natuurlijk ook zien hoe het rijden is in vergelijking met een een heleboel andere deelnemers. 

Esther heeft de L1 proef met Dark Dylano verreden als voorbereiding op de selectie van het L2 deze winter. Kijk voor het filmpje van de hele proef op mijn YouTube kanaal:

 https://www.youtube.com/watch?v=XVsLCPefD0E

Corona maatregelen

Door het corona virus heeft de overheid samen met het RIVM bepaald dat vele activiteiten geen doorgang mogen vinden. Deze maatregelen raken ook EW Training & Instructie.

Vele wedstrijden zijn al afgezegd en vele stallen sluiten zich af voor de buitenwereld. Ook EW Training & Instructie houdt zich aan de opgegeven maatregelen, maar blijft tot nader order wel instructie & training aanbieden. De volgende maatregelen worden gehanteerd:

1. Ik blijf lesgeven zolang ik mij fit voel, zodra ik mij niet fit voel zal ik de les direct afzeggen. Voel jij je niet helemaal lekker zeg de les dan af.

2. Ik houd meer afstand dan normaal (1.5m)

3. Ik geef nu tijdelijk les zonder oortjes zodat er geen extra contact moment gecreëerd wordt.

4. Wil jij toch liever geen contact
moment of is les nemen niet toegestaan op jou stal, maar wil je wel les?
Stuur mij een e-mail met jouw filmpje of download de EquiPro app om jouw filmpje in te sturen.

*** de Equipro app is een app waarbij je een filmpje van jouw training of wedstrijd instuurt en die ik thuis kan beoordelen en jouw tips, oefeningen en verbeteringen mee kan geven.

Nieuwsgierig? Download de Equipro app of mail dan snel. Een training insturen kan al vanaf €5,-!

Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust!

Wedstrijdresultaat 7 maart & Corona

Op zaterdag 7 maart is Yaniek EW weer aan start gekomen in het M2. Deze keer werd de wedstrijd georganiseerd bij de Nieuwe Heuvel te Lunteren.

Esther had het gevoel dat ze een fijne wedstrijd had gereden met veel verbetering in vergelijking met de voorgaande wedstrijden. Yaniek EW blijft zich ontwikkelen ondanks dat ze dit jaar al 18 wordt. Helaas was het resultaat wat minder en dat resulteerde zich in 173 en 172,5 punten. Geen winstpunten deze keer. Esther was wel tevreden over haar proef en dan met name dat Yaniek EW zich blijft ontwikkelen. De punten volgen dan vanzelf.

De overige ingeschreven wedstrijden zijn helaas afgelast door het corona virus. Ook de lessen die Esther had ingeschreven met Yaniek EW en Dark Dylano kunnen hierdoor geen doorgang vinden. Esther blijft natuurlijk thuis verder trainen.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Wedstrijdresultaat 18 Januari

Op zaterdag 18 Januari was er een koudbloedenwedstrijd op Manege de Fruithof te Heteren. De wedstrijd werd in de avond verreden en zoals de naam het al zegt mogen er aan deze wedstrijd alleen koudbloeden meedoen. Esther ging met Yanieke EW op pad om het wedstrijdritme vast te houden.

Ondanks dat voor Esther de proef nog niet goed genoeg vond zit er een duidelijke stijgende lijn in de proeven. Esther was dan ook tevreden over hoe de wedstrijd is verlopen. Het starten met Yanieke EW in het M2 is niet altijd makkelijk dus is het erg fijn als er een stijgende lijn in de proeven zit. 2 winstpunten mochten erbij genoteerd worden dus de stand is nu M2+3.

Deze wedstrijd stand houdt in dat Yanieke EW nu een sport predicaat mag aanvragen bij het fjordenstamboek!

Resultaat: 188 punten in de eerste proef en 182.5 in de tweede proef. M2+3 & een sportpredicaat

 

Hestia EW succesvol aan start op haar eerste wedstrijd

Op zaterdag 23 november is Hestia EW voor het eerst op wedstrijd verschenen. De eerste wedstrijd betrof dan ook een onderlinge wedstrijd te Elst, bij rijvereniging de Plantage. Een onderlinge wedstrijd was een mooie start om een goede, nieuwe ervaring, op te doen. Hestia heeft zich voorbeeldig gedragen en liet zich goed rijden, dit resulteerde in:

Resultaat B proef: 205 en 209,5 punten. 

 

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
yanieke EW behaalt eerste wp in het M2 tussen de paarden!

Na een lange tijd van niet starten is Esther in oktober voor het eerst weer gestart met Yanieke EW in het M2. Zij hadden al eerder hun punten voor het M2 behaald, maar nog niet eerder gestart. 

In oktober startten zij tijdens een koudbloeden wedstrijd te Achterveld op manege de malle jan. Het was die dag erg slecht weer en in plaats van 2 proeven werd er 1 proef verreden. De proef ging nog niet helemaal fijn en daarom werd er dan ook geen winstpunt behaald.

Afgelopen zaterdag 2 november werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd in Barneveld op manege de Burgt. Aangezien dit bijna een thuiswedstrijd was schreef Esther zich nog op het laatste moment in. Twee proeven werden er verreden. De eerste proef verliep nog wat lastiger en met wat spanning dit resulteerde zich in 171,5. De tweede proef verliep beter en wat rustiger wat zich resulteerde in 180. Dit houdt in dat de eerste winstpunt in het M2 is behaald!

Nog genoeg werk aan de winkel, maar zeker een stap in de goede richting naar het Z!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Clinic Hester Bischot succesvol verlopen

Op zaterdag 19 oktober vond de clinic van Hester Bischot plaats. De clinic was helemaal volgeboekt en een aantal toeschouwers hadden zich ook ingeschreven om te komen kijken. 

De kantine was gereed gemaakt en de koffie/thee stond klaar. Het weer was zeer regenachtig en de binnenbak was daarom zeker geen overbodige luxe, gelukkig hadden we die tot onze beschikking. Al met al heb ik van vele mensen gehoord dat zij een fijne les hadden gereden en een leuke dag hadden gehad. Een succesvolle dag dus!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Wedstrijdresultaat 7 september

Na de selecties moest Esther met Dark Dylano nog 1 winstpunt behalen om te mogen starten in het L2. Op 7 september werd er weer een dressuurwedstrijd georganiseerd bij RSV Barneveld te Barneveld.

Esther had zich met Dark Dylano voor 2 proeven ingeschreven die succesvol werden verreden. De eerste proef resulteerde in 201 punten en een eerste plaats, de tweede proef resulteerde in 200.5 en een eerste plaats. In totaal meer dan voldoende punten om het L2 te mogen starten. Eindresultaat L1+12.

In het voorjaar zal Esther met Dark Dylano weer deelnemen aan de selecties in het L2. Voor nu gaan zij eerst de winter lekker door trainen.

 

Uitslagen Selectie KNHS regio GElderland

Na het rijden van de kringkampioenschappen waar Esther zich met Dark Dylano voor had geselecteerd was het nu tijd voor de Gelderse Kampioenschappen in Zieuwent. 

Op vrijdag 2 augustus was de voorselectie voor de klasse L1 gepland. Om 14:00 begon de klasse en mocht Esther met Dark Dylano als eerste van de klasse aan de start verschijnen. Dark Dylano was die dag mooi ontspannen en de proef ging aardig goed. Er zaten nog genoeg verbeterpunten in, maar voor Dark Dylano is dit het eerste grote concours en hij gedroeg zich voortreffelijk. Resultaat 185/191 en een 8ste plaats! De eerste 10 mochten door voor de finale van morgen.

Op zaterdag 3 augustus was de finale van het L1. Dark Dylano had deze dag meer spanning. De proef ging uiteindelijk redelijk goed, maar de figuren waren door de spanning minder mooi. Resultaat 182/177.5. Helaas niet door naar het NK/Hippiade, maar al met al zeer tevreden!

Eindklassering: 20ste van Gelderland/Flevoland.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
2 Trainingsstallen vrij!

Vanaf vandaag heb ik 2 stallen beschikbaar om paarden in training te zetten. Heb of weet jij iemand die zijn paard graag op een nette manier getraind wil hebben? Neem dan snel contact op

Ik bied de volgende trainingen aan:

  • Wedstrijd training (zowel het voorbereiden op als het uitbrengen op wedstrijden)
  • Revalidatie training
  • Training naar een hoger niveau
  • Doorrijden
  • Specifieke oefeningen aanleren
  • Tijdelijke training bij vakantie, zwangerschap, etc.
  • In overleg neem ik ook paarden aan met een probleem. Afhankelijk van het probleem moet er bekeken worden of het paard hier op de juiste plek is.

De paarden komen elke dag buiten in de weide of paddock en krijgen 4-5x per dag te eten. We hebben de beschikking over zowel een binnen- als een buitenbak, een longeerton en een stapmolen.

Voor meer info en een prijsopgaaf neem vrijblijvend contact met mij op of kom gezellig langs voor een bakkie koffie!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
Dressuurclinic Hester Bischot verplaatst naar zaterdag 19 oktober

In verband met de aanhoudende hitte (+/- 40 graden) is de dressuurclinic van Hester Bischot verplaatst naar zaterdag 19 oktober i.p.v. zaterdag 27 juli. 

Helaas was het echt te warm om te rijden en stonden hierdoor de meeste paarden van de deelnemers stil. Het besluit om de clinic te verplaatsen kon daarom niet uit blijven gezien het voor zowel ruiter als paard te warm was om een leuke dag te hebben.

Dat houdt in dat er op dit moment 2 plaatsen vrij zijn gekomen. Schrijf je daarom snel in om jouw plek te verzekeren!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
weDSTRIJDRESULTATEN 23 Juni & 5 juli

Naast de selecties kwam YK Tieme ook nog aan start om de laatste punten in het Z1 te behalen.

De eerste wedstrijd van de twee vond plaats te Ermelo. Het was die dag erg warm dus kort en rustig los gereden. Gelukkig stond er nog een klein zuchtje wind die dag waardoor het niet helemaal bloedheet was. YK Tieme liep goed de dag door en dit resulteerde zich in 210,5 & 204 punten. In de laatste proef was de pap een beetje op wat helemaal niet gek was gezien het weer. De teller komt op Z1+9 te staan.

Op 5 juli op stal Lozeman te Putten behaalde YK Tieme zijn laatste winstpunt om Z2 startgerechtigd te zijn! De eerste proef ging iets minder en in de tweede proef met fouten van mijzelf toch nog de laatste winstpunt behaald. We houden het spannend! Resultaat:199 & 204 punten en de teller staat op Z1+10. Op Naar het Z2!

Dressuurclinic Hester Bischot nog 1 plek vrij!

De deelnemerslijst voor de dressuurclinic van Hester Bischot staat online. Je kan hem vinden op mijn facebookpagina en dan in het clinic evenement.

Er is op dit moment nog 1 plekje vrij! schrijf je nog snel in om mee te rijden.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
weDSTRIJDRESULTATEN 14-15-16 JUNI

Afgelopen vrijdag kwam YK Tieme weer aan start in het Z1 bij het RSC de Treekhoeve te Leusden. In de eerste proef behaalde YK tieme 197,5 punten en in de tweede proef 204 punten. De teller staat op Z1+4

Zaterdag was de eerste selectie van de kring West-Veluwe. Deze werd gehouden op het RSC Kraaij te Nijkerkerveen. De eerste proef behaalde Dark Dylano 190 punten en een 3de plaats. De 2de proef werden er 207 punten behaald en een gedeelde 1ste plaats. De teller staat op L1+3. De volgende selectie vindt plaats op zaterdag 23 juni te Scherpenzeel.

Zondag mocht YK Tieme wederom starten in Leusden. In de eerste proef werden er 222 behaald en in de tweede proef 216. De teller inmiddels staat op Z1+7. Zondag 24 juni is de volgende wedstrijd te Ermelo.

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
weDSTRIJDRESULTATEN Selectie Kring west veluwe 22 & 29 juni

Nadat de eerste selectie had plaatsgevonden te Nijkerkerveen waren de volgende selecties in Scherpenzeel en Putten.

De twee volgende selecties gingen helaas iets minder goed, maar zeker nog niet slecht. Te scherpenzeel waar de tweede selectie plaatsvond behaalde Dark Dylano 187 en in de tweede proef 188 punten. Al met al nog een 4de plaats in de eerste proef voor de selectie.

In Putten werd de 3de selectie verreden op het terrein van Stal Lozeman. In de eerste proef behaalde Dark Dylano 184 punten en in de tweede proef 193 punten.

De eindklassering voor de selecties eindigt daardoor met een 5 plek en een selectie voor de Gelderse Kampioenschappen op 2-3 augustus te Zieuwent!

 

Nieuwe website online!

Nadat ik in 2016 gestart ben met EW Training & Instructie vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe website. In de tussentijd zijn er aardig wat dingen veranderd en vond ik dat mijn website hier ook op aangepast moest worden om iedereen goed op de hoogte te houden.

Ik ben zelf geen website developer maar ik moet zeggen dat het met WordPress aardig goed lukt. Ik vind hem zelf aardig goed gelukt, ik hoop jullie natuurlijk ook ;).

Heb jij nog tips of zie je iets wat onduidelijk of niet goed is? Laat het mij dan vooral weten dan kan ik het direct aanpassen.

Groeten,

Esther

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland
www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

Geef je snel op voor de dressuur clinic van Hester Bischot op zaterdag 27 juli te Kootwijkerbroek, Gelderland. VOL=VOL

Stuur een mail naar info@ewtraininginstructie.nl

Yanieke EW behaald sportcertificaat
Dark Dylano tweede van Kring west veluwe
Regiokampioenschappen Beuningen

Op 21 & 22 januari 2022 werden de indoor regiokampioenschappen gehouden bij PSV Le Grande te Beuningen.

Esther mocht met Dark Dylano in het L2 starten op de regiokampioenschappen. De kampioenschappen zijn altijd gezellig druk en Dylano voelde zich toch wat overweldigd door de vele paarden. Toch hebben ze een fijne proef kunnen rijden wat resulteerde in 184,5 & 187.5. Esther was hier zeer tevreden over.

Uiteindelijk hebben ze de 21e plaats bereikt.

 

Four Roses toch naar de regiokampioenschappen
Four Roses toch naar de regiokampioenschappen
Four Roses toch naar de regiokampioenschappen