Wie ben ik?

Over mij

Ik ben Esther Wisse, wonend in Barneveld en oprichtster van EW Training & Instructie.

Ontstaan vanuit mijn passie voor paarden en in het specifiek Yanieke, mijn allereerste paard. Ze werd bestempeld als een ‘probleempaard’ of ‘eigenwijze’ Fjord.

Niets daarvan was waar, ze probeerde mij iets te vertellen, maar ze werd niet begrepen. Frustratie, blessureleed en tegenvallende resultaten waren het gevolg. Door mijn grote liefde voor haar ben ik gaan zoeken naar een oplossing. Ik gaf niet op en het was zwaar.

Ik leerde over de anatomie & biomechanica, wat er in het lichaam gebeurt als je een paard traint, hoe je een paard correct traint, maar ook over andere aspecten die van invloed zijn voor een gezond paard. 

Het bracht mij veel:

  • Ik leerde effectief zelf trainen
  • Ik leerde mijn paard beter te begrijpen
  • Ik groeide als ruiter

Mijn frustratie nam af, de resultaten werden beter en blessures bleven uit, maar bovenal mijn paard was weer gelukkig!

Dit wil ik graag delen met anderen zodat zij ook dat gelukkige gevoel ervaren. Wil jij minder blessures, meer plezier en je als combinatie verder ontwikkelen? Neem dan snel contact met mij op!

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

Yanieke (2 jaar) & Ik (13 jaar)

Altijd droomde ik al van goed rijden en het bereiken van de top. In de laatste jaren ben ik mij vooral gaan focussen op het daadwerkelijke goede rijden van het paard. Met goed rijden bedoel ik dan ook: “een blij en gezond paard die goed functioneert tijdens zijn werk en hiermee oud kan worden” Ik hoop dit ooit in de top te mogen combineren. Het lijkt allemaal wat onwaarschijnlijk, maar wie geen doelen stelt en dit niet deelt, mist zijn doel”  – Esther

www.ewtraininginstructie.nl ~ Barneveld, Gelderland

Yanieke (18 jaar) & Ik (29 jaar)

Mijn missie

Frustratie wegnemen bij paard & ruiter en deze uit te laten groeien tot een blije & succesvolle combinatie.

Ik begeleid graag mensen in hun ontwikkelingsproces. Ik zie het dan ook als mijn missie om frustratie weg te nemen bij paard en ruiter en deze uit te laten groeien tot een blije combinatie. Dit geeft mij veel energie en daarnaast word ik geprikkeld om creatief te zijn op de momenten dat er problemen opgelost moeten worden. Een leerproces gaat nu eenmaal met ups & downs en van fouten leer je zodat je verder kunt groeien.

Mijn visie

Het paardenwelzijn verbeteren door meer begrip bij de ruiter te creeëren. 

Door de ruiter van meer kennis & inzichten te voorzien op basis van de anatomie & biomechanica wordt de ruiter zich bewust van zijn of haar handelen. De ruiter leert in welke situatie wat te doen en te begrijpen waarom het paard reageert zoals deze reageert.